Nyt laitetaan laatuvalinnat putkeen!

24.08.2017

Paremmassa Putkiremontissa käytetään Wavin-Labko Oy:n erinomaisia komposiittiputkia. Niiden etuja ovat mm. keveys, helppo käsiteltävyys sekä siisti, asennusvalmis pinta joka käyttötilanteeseen. Mutta halutessasi saat toki taloosi kupariputket – asentajamme osaavat tehdä myös niitä käyttäen kuntoon remontin kuin remontin. Vaihtoehdoista kummallakin on omat hyvät puolensa. Tutustu, ennen kuin päätät.

Komposiitti: nopea asentaa, ei korroosioriskiä, käytössä hiljainen

Komposiitti tarkoittaa kahden tai useamman materiaalin yhdistelmää, jossa materiaalit toimivat yhdessä, mutta eivät ole liuenneet tai sulaneet toisiinsa. Putkien kyseessä ollen tällainen monikerrosrakenne estää kondensoitumista ja lämmönhukkaa. Ja koska näin tehty putki on myös elastinen, komposiitti hiljentää veden virtauksesta aiheutuvia ääniä.

Asennuksen kannalta komposiittiputkien etuja ovat keveys, helppo käsiteltävyys ja siisti asennusvalmis pinta. Työ sujuu nopeasti, koska liitokset tehdään puristamalla. Näin putkiremontista asukkaille koituva haitta jää mahdollisimman lyhyeksi. Putkien ristisilloitettu sisäkerros tekee niistä taivuteltavia ja vähentää liittimien tarvetta. Yhdessä tämä kaikki merkitsee silkkaa säästöä, koska hankinta- ja asennuskustannukset pienenevät.

Komposiittiputket ovat turvallisia myös peruskorjausten yhteydessä, koska liitoksiin ei tarvita juottamista tai hitsaamista eikä tulitöitä.

Käyttövesiputkisto on juuri niin laadukas kuin sen liitokset ovat. Wavinin komposiittiputkissa käytetään korkealaatuisesta PPSU-muovista valmistettuja Tigris K1 -liittimiä. Niihin ei korroosio iske (kuten ei putkiinkaan)! Liittimet on suunniteltu niin, että asennus sujuu kätevästi ja nopeasti. Ne myös paljastavat vuotokohdan painetestiä tehtäessä, mikäli jokin niistä olisi unohdettu puristaa asennettaessa. Näin putkiston luotettavuus lisääntyy taas.

Komposiittiputket ovat turvallisia myös peruskorjausten yhteydessä, koska liitoksiin ei tarvita juottamista tai hitsaamista eikä tulitöitä.

 

Kupari on kestävää – mutta käyttöikä vaihtelee olosuhteiden myötä

Kupariputkien vahvuuksia ovat mm. hyvä kestävyys ja paineenkesto sekä oivalliset palotekniset ominaisuudet. Kupariputki kestää lämpötilan vaihteluja -35 – +250 astetta, eikä se kuumentuneenakaan synnytä myrkyllisiä kaasuja. Päinvastoin kuin monet ehkä luulevat, kuparista ei liukene merkittävästi mitään haitallista käyttöveteen.

Kupari sopii yhtä hyvin uudisrakentamiseen kuin peruskorjaukseenkin. Pinta-asennuksia varten on saatavana kromattuja putkia, ja kupariputkeen on helppo tehdä taivutuksia ja haaroituksia. Liittäminen tehdään juottamalla sekä puserrus- ja puristusliittimillä.

Puristusliittimien valmistajia on monia, mutta pitkiä takuita ei anneta kuin PeglerYorkshiren X-press-liittimille. Niiden takuu on 25 vuotta.

Kupariputkien käyttöikä on kuitenkin vaikea arvioitava. Kestävyyteen vaikuttavat asennustapa ja -paikka, kannakointi, veden laatu ja virtaus sekä painevaihtelut. Myös rakenteissa voi olla kuparin kanssa reagoivia aineita.

Kuparisen käyttövesiputkiston tekniseksi käyttöiäksi arvioidaan yleensä 30 vuotta. Jos omassa talossasi on näin vanhat kupariputket, on koko putkijärjestelmän kuntokartoituksen aika. Pyydä paikalle Parempi Putkiremontti -asentaja. Hänen käyntinsä ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Mutta saattaa pelastaa talosi.

Euroopan vanhin ja suurin kupariputkien valmistaja on Saksalainen Wieland, jonka vesijohtolaatu on brändätty Sanco-merkillä.

Hyötyvinkki

Ja vielä vinkki vanhan talon ostajalle: Ennen kuin ryhdyt pintaremonttiin tai keittiön sisustuksen uusimiseen, kutsu Parempi Putkiremontti -asentaja katsastamaan putkiston kunto. Ei maksa mitään, ei sido mihinkään! Mutta jos putkiremontti olisikin tarpeen, se kannattaa tietenkin tehdä ensin. Ja ennen kuin pahempaa tapahtuu.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Millaista vettä kotonasi juodaan? 26.05.2017
Millaista vettä kotonasi juodaan?

Talosi putkien kunto vaikuttaa merkittävästi myös juomaveden laatuun – ja putkien kuntoon puolestaan niiden ikä ja materiaali. Käyttöveden värimuutokset tai mahdollinen sivumaku ovat jo vakavia merkkejä remontin tarpeesta. Toimi ajoissa!

Nostaako putkiremontti asunnon arvoa? 18.05.2017
Nostaako putkiremontti asunnon arvoa?

Nostaako putkiremontti asunnon arvoa? Kyllä tai ei, tilanteen mukaan – mutta ainakin ostajan kiinnostusta se voi lisätä. Lisäksi mm. kylpyhuone on paikka, jonka kunto vaikuttaa paljon yleiskuvaan koko asunnon tasosta. Katso lisää näkökulmia asiaan.

Laske Putkiremontin hinta Tee Putkiremontin Tarvekartoitus