Olisiko talossasi käyttövesiremontin aika?

11.05.2017

Ajoissa tehty käyttövesiputkien remontti säästää sinulle mojovan summan rahaa ja kosolti mielenrauhaa verrattuna remontin siirtämiseen. Mutta milloin se oikea aika on? Katso vinkit.

Käyttövesiputkien remontti koetaan usein remonteista stressaavimmaksi. Helpotetaan huolta heti: ajoissa hoidettu Parempi Putkiremontti ei sitä ole – päinvastoin! Luotettavat ja osaavat alan ammattilaiset hoitavat homman laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa, ja kotona voi asua remontin aikana. Ja sitten pureudummekin stressaamisen alkupäähän: mistä tiedät, olisiko remontti jo tarpeen.

 

Mikä on talosi ikä ja putkien materiaali?

Omakotitalon ikä on hyvä lähtökohta käyttövesiremontin tarpeen arvioimiselle. Jos talosi on rakennettu 60-, 70- tai 80-luvulla, on aika tarkistaa tilanne. Etenkin ennen 90-lukua valmistuneissa omakotitaloissa ovat kylmän käyttöveden metalliset putkistot yleisin vesivahinkojen aiheuttaja. Rakenteiden sisällä olevia putkia rasittaa ulkopuolelta kondenssivesi ja sisäpuolelta veden syövyttävä vaikutus. Putket altistuvat korroosiolle ja toistuville paineiskuille. Myös vanhojen talojen hitsaamalla tehdyt putkiliitokset ja putken lämmittäminen asennusvaiheessa heikentävät käyttövesiputkiston kuntoa. Sama vaikutus on putkiston jäätymisellä – onko talossasi käynyt niin joskus?

Käyttövesiputkien remontti koetaan usein remonteista stressaavimmaksi.

Koska etenkin taajamissa tietyn alueen talot on rakennettu samaan aikaan, ovat naapurustossa jo mahdollisesti sattuneet vesivahingot vahva varoitusmerkki oman talosi tilanteen tarkistamiseksi. Lisäksi joillakin alueilla veden laatu voi aiheuttaa keskivertoa enemmän vesiputkien syöpymistä.

 

Lisää vaaran merkkejä

Ovatko talosi putket piilossa rakenteiden sisällä? Kuten edellä jo mainittiin, se koettelee omalla tavallaan putkien kestävyyttä. Mutta lisäksi tämä aikoinaan yleinen rakennusratkaisu voi vaikeuttaa jo alkaneen vesivahingon havaitsemista, ja pitkään piilossa jatkunut vuoto ehtii vaurioittaa vakavasti talosi rakenteita. Mitä suurempi vahinko, sitä isommat korjauskustannukset! Tarkkaile näitä:

 

  • Pyöriikö vesimittari, vaikka vettä ei käytetä?
  • Onko vedenkulutus selittämättömästi lisääntynyt?
  • Valuuko hanasta rusehtavaa vettä?
  • Tuntuuko sisätiloissa kellarimaista hajua?
  • Onko lattiassa tai seinissä kosteuden aiheuttamia jälkiä?
  • Onko putkistossa näkyvillä ruostetta tai hapettumaa?
  • Joudutko lisäämään vettä lämmitysputkistoon?

 

Mitä useampaan kysymykseen vastasit kyllä, sitä kiireempi on tarkistaa putkiston kunto. Mutta oikeastaan jos vastasit yhteenkin myöntävästi, suosittelemme tilanteen selvittämistä. Haluat varmasti säilyttää talosi arvon ja huolehtia, että se on terveellinen ja viihtyisä asua?

 

Toimi ajoissa – käyttövesiputkien remontti voit säästää mojovan summan

Kannattaa muistaa, että vesivahingosta koituva lasku on aina paljon suurempi kuin ajoissa tehdyn putkiremontin kustannukset. Myös aikaa kuluu remonttiin enemmän. Jos oikein huonosti käy, saatat joutua muuttamaan evakkoon useamman kuukauden ajaksi. Mutta kun teetät käyttövesiremontin ajoissa, voit asua kodissasi myös remontin aikana. Entä tiesitkö, ettei vakuutus ei korvaa kuin osan vesivahingoista syntyvistä kuluista – sitä vähemmän, mitä vanhemmat putket. Ja joissakin tapauksissa ei lainkaan.

Pyydä Paremman Putkiremontin LVI-yritys tarkastamaan talosi käyttövesiputkien kunto. Se ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mitenkään. Mutta säästää sinulle parhaassa tapauksessa mukavan summan – ja mielenrauhasi! Ja jos remontin tarvetta ilmenee, saat halutessasi myös pitävän kustannusarvion ja aikataulun.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Askarruttaako putkiremontin hinta? 18.04.2017
Askarruttaako putkiremontin hinta?

Putkiremontissa on kyse paljosta muustakin kuin putkista. Itse asiassa niiden osuus remontin kokonaishinnasta on vain noin 25 %. Toisen kerran: kiinnitä huomiosi kokonaisuuteen ja sen laatuun. Itseään ei kannata yrittää narrata!

Vinkkejä LVI-asennusliikkeen valintaan 25.04.2017
Vinkkejä LVI-asennusliikkeen valintaan

Putkiremontin toteuttajan – ja toki pienempienkin huoltotöiden tekijän – pitää olla kokenut LVI-ammattilainen, joka tuntee alan määräykset ja hallitsee remontin kaikki vaiheet yhtenä kokonaisuutena. Paikallinen, alalla pitkään toiminut LVI-asennusliike, jolla on hyvät ja luotettavat referenssit, on yleensä hyvä valinta. Ota mahdollisuuksien mukaan selvää yrityksen jatkuvuudesta ja kyvystä hoitaa vastuunsa. Kun ne ovat kunnossa ja yrityksen talous vakaalla pohjalla, yritys kantaa vastuunsa, jos ongelmia sattuisi ilmenemään remontin jälkeen. Luotettavalla yrityksellä on myös vastuuvakuutus ja takuulupaukset kunnossa.

Laske Putkiremontin hinta Tee Putkiremontin Tarvekartoitus