Parempi putkiremontti vietiin päätökseen onnistuneesti

03.01.2018

Parempi putkiremontti palkintoremontti vetelee viimeisiään: urakka valmistui aikataulun mukaisesti sopivasti joulun alla, ja asukkaat pääsivät viettämään pyhäpäiviä rauhallisin mielin vailla pelkoa halkeilevista putkistoista.

Remontin kohteena oli alun perin 1950-luvulla valmistunut rintamiestalo, jota nykyisin asuttaa Susanna Luukkonen perheineen.

Remonttityöt tehneen Parempi Putkiremontti asennusyrityksen Vesiykkösten toimitusjohtaja Jarmo Warghin mukaan rakennus on kohtuukuntoinen ja erittäin tyypillinen aikansa luomus: remontteja on tehty vuosien mittaan jo muutamaan otteeseen, ja esimerkiksi yläkertaan on lisätty wc-tilat ja sitä myöten ylimääräisiä putkituksia myöhemmin.

Luukkonen muutti taloon miehineen ja lapsineen maaliskuussa 2017. Jättiremontteja ei tehty, vaan talo kelpasi perheelle asuinkäyttöön sellaisenaan: ”Vähän vain maalailtiin ja laminoitiin lattioita”, Luukkonen sanoo.

 

Remontissa uusittiin kaikki käyttövesiputket

Paremmassa putkiremontissa laitettiin talon kaikki käyttövesiputket kerralla kuntoon. Työt tehtiin pintaputkituksena, jolloin vältyttiin ylimääräiseltä rakenteiden avaamiselta ja saatiin remontti valmiiksi sovitun aikataulun mukaisesti.

Talon alkuperäiset, nyt jo huonokuntoiset käyttövesiputket olivat kuparia, ja niitä oli myöhempien remonttien yhteydessä vaihdettu muun muassa pex-putkiin. Urakkaa tehdessä paljastui, että osa rakenteisiin laitetuista putkista oli jäänyt kokonaan suojaamatta. Nyt, kun putket kulkevat pinnassa, vältytään vesivahingoilta tulevaisuudessa.

Warghin mukaan talon muu putkisto on täydessä toimintakunnossa: ”Näytti siltä, että muoviset viemärit on uusittu aiemmin. Myös lämpöjohdot ovat hyväkuntoisia”, hän sanoo.

Uutena elementtinä taloon asennettiin käyttövesitulistus, sillä asukkailla on ajatuksena lisätä öljylämmitteiseen taloon myöhemmin vesi-ilmalämpöjärjestelmä. Talon erilliseen ulkorakennukseen asennettiin oma vesimittari, koska rakennusta vuokrataan ulkopuoliseen käyttöön.

Asukas kiittää tekijöitä

Luukkosen mukaan remontti sujui nopeasti ja vaivattomasti. Edes tavaroita ei juuri tarvinnut siirrellä, ainoastaan keittiön alakaappeja joutui hieman tyhjentämään.

Remontin tekijä on samaa mieltä: urakka hoitui juohevasti, eikä edes vesikatkoksia ei tarvinnut tehdä kuin remontin viimeisenä päivänä, kun uusi putkisto laitettiin käyntiin:

”Uusi putkisto rakennettiin vanhan rinnalle niin, että vanhat putket purettiin pois, kun uusi oli otettu käyttöön. Talon rakenteissa olevat vanhat, käyttämättömät putket tulpattiin, jolloin ne eivät aiheuta ongelmia tulevaisuudessa”, Wargh sanoo.

Luukkonen kiittää erityisesti asentajaa siisteydestä: remontista ei ole aiheutunut perheen arkeen minkäänlaista häiriötä: ”Koska olen ollut päivät töissä, en ole edes nähnyt asentajaa kertaakaan. Vain kellarissa on ollut jotain tavaroita”, ” hän kuvailee.

Nyt, kun putkiremontti on valmis, voidaan jo suunnitella seuraavaa isompaa projektia: ”Taloon on tulossa tulevaisuudessa julkisivuremppa ja muita pienempiä muutostöitä.”

Nyt on kuitenkin aika nauttia työn hedelmistä. Paremmasta putkiremontista Luukkonen antaa tekijöille pelkkää suitsutusta: ”Kaikki saavat minulta remontista täydet pisteet. Tosin koska tulen vasta töistä, en ole vielä nähnyt lopullista tulosta”, hän naurahtaa.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rintamamiestalon ja sen käyttövesiputkien uusi elämä 16.10.2017
Rintamamiestalon ja sen käyttövesiputkien uusi elämä

Kuten jo kerroimme, Susanna Luukkonen Vantaalta voitti taloonsa ilmaisen käyttövesiputkien remontin kaikkine tykötarpeineen Parempi Putkiremontti -kilpailussa, jonka osallistumisaika päättyi kesäkuun lopussa.

Talvi voi yllättää autoilijoiden lisäksi vesijohdotkin 08.11.2017
Talvi voi yllättää autoilijoiden lisäksi vesijohdotkin

Kun Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK tutkivat vuosina 2015–2016 yli 400 asuinrakennusten kosteusvauriotapausta, noin puolessa tapauksista vaurion aiheuttama vahinko olisi voitu estää tai sen haittoja olisi voitu vähentää. Selvityksessä oli mukana 293 omakotitaloa, 42 rivitaloa ja 96 asuinkerrostaloa. Eniten vaurioita oli omakotitaloissa.

Laske Putkiremontin hinta Tee Putkiremontin Tarvekartoitus