Tavoitteena lapsiystävällinen kylpyhuone

29.08.2017

Kylpyhuoneen – kuten minkä tahansa kodin tilan – remonttia kannattaa miettiä ja suunnitella hyvissä ajoin etukäteen ja nimenomaan asukkaiden ehdoilla. Lapsiperheen tarpeet ovat erilaisia kuin seniori-ikään ehtineiden. Mutta yhteistäkin toki löytyy kuten turvallisuus ja hygienia, joiden olisi oltava kunnossa jokaisessa kylpyhuoneessa.

Mitä juuri teidän perheenne tarvitsee

Listaa ensin kylpyhuoneelta vaaditut toiminnot ja omat toiveesi – haaveita unohtamatta. Ellei kodissasi ole erillistä WC:tä, kylppäritilaa tarvitaan ainakin näihin: WC, suihku ja/tai kylpy sekä käsien, hampaiden ja kasvojen pesupaikka. Tarvitsevatko perheen pienimmät apuvälineitä (esim. turvallista koroketta pesualtaan luo)? Onko perheessänne vauva? Entä kotieläimiä, joiden hoitoon kylppäriä saatetaan tarvita? Muista lasku- ja säilytystilat erilaisille tarvikkeille. Pitääkö pesukoneen ja kuivausrummun sekä likapyykkikorin mahtua samaan tilaan? Mieti myös kylpyhuoneen värimaailmaa: millaista yhdistelmää jaksatte ja haluatte katsella vuosien kuluttuakin?

Ota avuksi ruutupaperi ja kynä (ja pyyhekumi). Mittaa kylppärisi koko ja merkitse piirustukseen ikkunoiden, ovien, putkien ja viemärien paikat. Nyt alat jo hahmottaa, mitä tilaan oikeasti mahtuu. Ennakkomietteistäsi on hyötyä, kun ammattilaisten on aika astua kehiin. Ota heihin yhteyttä hyvissä ajoin!

Valitse laatua, se kestää käyttöä

Laatuun panostaminen kannattaa. Laadukkaat valinnat kestävät käyttöä ja aikaa ja tuottavat päivittäistä hyvää mieltä. Kaikki arkea helpottava on hintansa arvoista. Sen sijaan nuukailu väärässä paikassa saattaa kostautua myöhemmin.

Nykyaikaiset hanat ovat turvallisia myös lasten käytössä.

Kylppärin kalusteita on hyvä miettiä myös hygienian ja siivouksen kannalta. Esimerkiksi WC-pytyissä on malleja, joiden materiaalit ja muotoilu helpottavat puhtaanapitoa ilman vahvoja pesuaineita. Nykyaikaiset hanat ovat turvallisia myös lasten käytössä. Kaikkien vesikalusteiden energiaa ja vettä säästävä tekniikka puolestaan on hyväksi niin ympäristölle kuin omalle lompakollesi.

Entä valaistus? Se vaikuttaa turvallisuuteen sekä viihtyisyyteen. Tehokas ilmastointi, varsinkin yhdistettynä lattialämmitykseen, kuivattaa kylpyhuoneen nopeasti. Näin kylppärissä tuntuu raikkaalta ja mukavalta olla, ja kosteusvaurioiden riski pienenee.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olisiko talossasi käyttövesiremontin aika? 11.05.2017
Olisiko talossasi käyttövesiremontin aika?

Ajoissa tehty käyttövesiputkien remontti säästää sinulle mojovan summan rahaa ja kosolti mielenrauhaa verrattuna remontin siirtämiseen. Mutta milloin se oikea aika on? Katso vinkit.

Millaista vettä kotonasi juodaan? 26.05.2017
Millaista vettä kotonasi juodaan?

Talosi putkien kunto vaikuttaa merkittävästi myös juomaveden laatuun – ja putkien kuntoon puolestaan niiden ikä ja materiaali. Käyttöveden värimuutokset tai mahdollinen sivumaku ovat jo vakavia merkkejä remontin tarpeesta. Toimi ajoissa!

Laske Putkiremontin hinta Tee Putkiremontin Tarvekartoitus