Vinkkejä LVI-asennusliikkeen valintaan

25.04.2017

Moni omakotitalon omistaja empii putkiremonttia myös siksi, että kansan suussa kiertää ”perinnetietona” kertomuksia asennusliikkeiden heikosta palvelutasosta ja tehdyistä virheistä. Tarinoilla on taipumusta paisua ajan myötä, mutta totta kai remontin toteuttajaa valitessaan kannattaa olla tarkkana. Tässä muutamia vinkkejä.

Selvitä taustat huolellisesti

Kun remonttisuunnitelma on valmis, on aika pyytää tarjoukset. Ennen kuin alat lähetellä pyyntöjä, selvitä ehdokkaiden osaaminen ja referenssit mahdollisimman luotettavasti. Millaisia näyttöjä asennusliikkeillä on omasta osaamisestaan? Tässä vaiheessa käyttämäsi aika ja vaivannäkö ratkaisevat loppupeleissä pitkälti remontin tuloksen sekä kokonaishinnan. Jos lähistöllä on taloja, joissa on äskettäin tehty putkiremontti, kysele heiltä kokemuksia oman remonttinsa toteuttajasta.

Putkiremontin toteuttajan – ja toki pienempienkin huoltotöiden tekijän – pitää olla kokenut LVI-ammattilainen, joka tuntee alan määräykset ja hallitsee remontin kaikki vaiheet yhtenä kokonaisuutena.

Paikallinen, alalla pitkään toiminut LVI-asennusliike, jolla on hyvät ja luotettavat referenssit, on yleensä hyvä valinta. Ota mahdollisuuksien mukaan selvää yrityksen jatkuvuudesta ja kyvystä hoitaa vastuunsa. Kun ne ovat kunnossa ja yrityksen talous vakaalla pohjalla, yritys kantaa vastuunsa, jos ongelmia sattuisi ilmenemään remontin jälkeen. Luotettavalla yrityksellä on myös vastuuvakuutus ja takuulupaukset kunnossa.

asennusliike

Mistä hinta koostuu

Pyydä remontille kiinteä hinta, joka myös pitää. Tarkista huolellisesti, mitä saamasi hinta sisältää. Selvitä, millaisen takuun saat työlle sekä asennetuille tuotteille. Älä maksa remontista ennen kuin työ on kokonaisuudessaan valmis.

Urakkasopimuksen tekeminen on yksi putkiremontin tärkeimmistä vaiheista. Sopimuksen pitää sisältää kaikki tärkeimmät seikat kuten työn sisältö, laatuvaatimukset, aikataulu ja vastuuhenkilöt.

Laatua loppuun asti

No niin, olet tutkimustyösi ja vertailujesi perusteella valinnut luotettavan LVI-asennusliikkeen. Nyt on oikea hetki sopia remontin toteutuksen pelisäännöistä ja aikatauluista vielä kerran.

Ammattitaitoinen ja luotettava asentaja pysyy aikataulussa kyllä, mutta varma on varmaa.

Varmistathan, että taloosi asennettavat putket asennustarvikkeineen ovat laatua alusta loppuun.

Putkistossa siihen viimeiseenkin venttiiliin kannattaa panostaa, sillä muuten voi olla, että vesivahinko yllättää heti remontin jälkeen. Laadun takeeksi kannattaa pyytää laatusertifikaatit kaikista asennettavista tuotteista.

Lopuksi asennusyritys koeponnistaa asentamansa uuden putkiston ja tekee tarvittavat putkistosäädöt. Urakan päätteeksi asennusliike käy vielä urakan kanssasi läpi ja siivoaa remontin jäljet sekä vie vanhat tarvikkeet jätteenkäsittelyyn.

Onnittelut, sinulla on nyt talossasi uusi, laadukas ja hyvin toimiva käyttövesijärjestelmä, joka nostaa talosi arvoa ja lisää sen asumisviihtyisyyttä! Kannatti siis aluksi nähdä hiukan vaivaa LVI-asennusliikkeen referenssien ja taloudellisten taustojen selvittelyssä, eikä vain valita halvinta tarjousta.


Aiheeseen liittyvät artikkelit

Askarruttaako putkiremontin hinta? 18.04.2017
Askarruttaako putkiremontin hinta?

Putkiremontissa on kyse paljosta muustakin kuin putkista. Itse asiassa niiden osuus remontin kokonaishinnasta on vain noin 25 %. Toisen kerran: kiinnitä huomiosi kokonaisuuteen ja sen laatuun. Itseään ei kannata yrittää narrata!

Uutta laatua putkiremontteihin 05.04.2017
Uutta laatua putkiremontteihin

Parempi Putkiremontti lanseerataan OmaKoti-messuilla (Helsingin Messukeskus 6.–9.4.2017). Uudessa konseptissa on mukana alan kokeneimpia toimijoita. Pitävä laatuketju syntyy asiantuntevasta suunnittelusta, alan ykköstuotteista ja ammattitaitoisesta asennuksesta.

Laske Putkiremontin hinta Tee Putkiremontin Tarvekartoitus